Over mij

Jacqueline Raaijmakers wordt op 1 maart 1972 om 4.00 ‘s ochtend in Sint-Michielsgestel geboren met alleen de hulp van haar vader, omdat de vroedvrouw nog onderweg was. Zelf denkt ze dat daar haar ongelofelijke drang tot onafhankelijkheid en alles zelf willen doen vandaan komt. Daarnaast nemen haar ouders haar al vanaf dat ze vijf maanden oud was mee naar de camping. Met buiten-zijn heeft ze dus ook al vroeg in haar leven ervaring.

Eén van haar eerste bewuste en indrukwekkende herinneringen aan de natuur betreft een bezoek aan de Groβ Glockner in Oostenrijk. Ze zal ongeveer zeven jaar zijn geweest

“Daar sta ik dan. Het is midden in de zomer en toch is het hier behoorlijk fris. Hoe kan dat nu? Toen ik met mijn ouders op de camping in de auto stapte, was het nog lekker warm. Boven mij uit torenen hoog verschillende grijze toppen van de bergen om me heen. Maar nog indrukwekkender op dat moment is dat er sneeuw ligt. Het is toch zomer? Uiteraard moet ik er naar toe lopen om te voelen of het wel echt is.

Later komen daar nog veel meer momenten bij. Ze herinnert zich nog grote kampvuren en gitaarmuziek als scoutinglid, waterbeestjes vangen met een schepnet als educatief medewerkster bij Stichting Het Dijkmagazijn.

 

En dan is daar de start van haar eerste solo-wandeltocht als ze 33 lentes jong is:

“Ik stap met mijn volle rugzak uit de bus bij een benzinestation in het plaatsje Jackvik in Zweden. Ik heb een gemarkeerde route uitgekozen om niet meteen het uiterste van mezelf te vergen. Mijn eerste schreden van mijn tocht buitelen er twijfels en angsten door mijn hoofd: Zit ik wel op het goede pad?, Komt daar een beer achter die rots vandaan? Kan ik echt wel zo goed kaart lezen en mijn kompas gebruiken? Maar tegelijkertijd de overtuiging dat dit is wat ik wil en niet iets anders.” 

Naast de verschillende buiten-activiteiten is ze aan het werk als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang en rondt ze in 2009 haar PABO-opleiding af. Maar toch blijft ze zich afvragen: wat wil ik nu echt? Hulp bij deze vraag vindt ze bij een zijnsgeorienteerde loopbaanbegeleidster. Ze beseft dat een eigen bedrijf wil starten.

Pas na een solowandelexpeditie in 2014 krijgt ze hier ruim de kans voor. Ze beseft dat ze haar Eigen Weg moet zoeken, dat ze Eigen Wijsheid bezit en dat ze graag haar Eigen Tempo bepaalt. Zo ontstaat in 2015 haar bedrijf Woman into the Wild waarmee ze graag anderen inspireert en begeleidt naar een vrijer en natuurlijker leven.

Vijf jaar later -in 2020- merkt ze dat ze in haar pre-menopauze zit en dat ze zich niet langer wil blijven profileren als Woman into the Wild. Ze cre-eert daarom een nieuw bedrijfsconcept: Evi1972. Ze neemt de tijd om haar nieuwe concept te ontwikkelen.